19 трав. 2017 р.

Круглий стіл: "Формування творчих здібностей при приготуванні та оздобленні кулінарних страв"

18 травня 2017 року, методичною комісією з професії «Кухар» було організовано та проведено круглий стіл на тему: «Формування творчих здібностей при приготуванні та оздобленні кулінарних страв». На засіданні також були запрошені учні, які навчаються за професією «Кухар» 5 розряду.

За мету було поставлено: поширення можливостей викладачів та майстрів виробничого навчання із застосуванням інноваційних тенденцій в технології оформлення продукції ресторанного господарства; реалізація професійних вмінь, набуття творчого потенціалу для подальшої пошуково-дослідницької роботи при приготуванні та оздобленні кулінарних страв.

Засідання проходило за планом:
  1. Сучасні тенденції в технології оформлення продукції ресторанного господарства. (Викладач-методист Малига А.О.)
  2. Аналіз та удосконалення елементів прикрас для оздоблення та подачі кулінарних страв. (Майстер виробничого навчання Клись Н.Г.)
  3. Санітарно-гігієнічні вимоги до оформлення страв і закусок. (Викладач Іваненко О.С.)
  4. Обмін досвідом . Рефлексія. (Майстри виробничого навчання з професій "Кухар" та "Кондитер") 
У ході засідання учасники мали можливість обговорити такі важливі теми, як: сучасні способи декорування страв за видом сировини та дизайну; поєднання кольорів, яке відображає як природу сировини, так і природу готових виробів; підбір та правильне використання посуду; декоративно-художні елементи оздоблення страв; поєднання всіх складових частин і елементів оформлення страв; використання квітів у оформленні страв (квітково-кулінарний бум); приготування прикрас із туліпного тіста.

На етапі обміну досвідом майстри в/н поділилися професійними уміннями та продемонстрували: техніку використання шоколаду в оформленні десертів; варіанти художнього декорування посуд; застосування ажурних млинців, як елементів декору страв; варіанти сучасних тенденцій подачі соусів.

По завершенню, всі учасники круглого столу, поділилися своїми враженнями від отриманої інформації і з піднесеним настроєм та бажанням творчої співпраці завершили обговорення проблемних питань.