5 трав. 2017 р.

Виховна година «Пам’ятає врятований світ» (ПК-414)

8 травня 1945 Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла «Акт про беззастережну капітуляцію» Збройних сил Нацистської Німеччини, підписаний начальником Оперативного штабу ОКВ генерал-полковником оп Альфредом Йодлем за дорученням Президента Німеччини Карла Деніца. Акт був підписаний ще 7 травня в Реймсі (Франція), однак ратифікований наступного дня в Берліні. З цієї нагоди 8 травня 1945 року в багатьох містах Європи та США були проведені велелюдні святкування і донині ми святкуємо в цей день - День па́м'яті та прими́рення.

Україна офіційно відзначає 8 та 9 травня в європейському дусі пам'яті та примирення й під гаслом "Пам'ятаємо. Перемагаємо". І наші учні приєдналися до святкування, 05 травня 2017 року пройшла показова виховна година «Пам’ятає врятований світ», яку підготували та провели учні групи ПК-414 під керівництвом класного керівника Сухенко Наталії Володимирівни.

Мета заходу:
  • знайомство з героїчними сторінками історії нашої країни;
  • формування уявлень про військовий обов’язок і вірність Батьківщині, формування досвіду моральної поведінки особистості, спонукання інтересу до історії своєї країни;
  • підвищення інформаційної культури учнів;
  • виховання любові до рідної країни, почуття патріотизму, емоційне стимулювання патріотичних почуттів учнів через залучення до військових традицій, виховання поваги один до одного, до старшого покоління.
 

Участь у виховній годині прийняли 55% учнів групи: Богдашевський Сергій, Дудар Ольга, Зелінський Олександр, Короташ Сергій, Майхер Вікторія, Малишева Катерина, Малюта Катерина, Матякіна Катерина, Сербенко Юлія, Соколовська Олена, Чухрай Діана, Верисоча Данило.
Запрошені на захід були учні груп КН-82, ПК-408 та ПК-415, які активно приймали участь у співбесіді.







У нашій країні немає більш зворушливого, трагічного і в той же час славного свята, ніж День Перемоги. Він досі відзначається щорічно 9 травня. Як би не мінялися за останні роки факти нашої історії, цей день залишається улюбленим всіма, дорогим і світлим святом.











Бережкова Р.М. заст.директора з НВР