13 квіт. 2017 р.

Обласний семінар-практикум "Індустрія сучасного десерту"

12 квітня 2017 року відбувся обласний семінар-практикум. За мету семінару було поставлено удосконалення професійних знань, умінь та навичок  з впровадження сучасних технологій приготування та оздоблення десертів, демонстрація професійних досягнень у оволодінні сучасними прийомами виготовлення оригінальних елементів оздоблення із ізомальту, шоколаду, фруктів.





На теоретичній частині семінару голови методичних комісій Малига А. О. та Зарицька В. В. довели до присутніх цікаву пізнавальну інформацію щодо історії та сучасних тенденцій у приготуванні десертів. Ознайомили з використанням сучасної сировини та застосуванням нових технік роботи з карамеллю і шоколадом. На завершення теоретичної частини майстри виробничого навчання, разом з учнями, презентували десерти, продемонстрували елементи сучасного оздоблення. Всього було представлено 11 десертів, які виготовлені та оздоблені з урахуванням сучасних  технологій: використання дзеркальної глазурі глясажу для покриття десерту; застосування  флокашу ( тобто велюру який має оксамитову поверхню); імітації коралу або моху з використанням нового  виду декору епонж-кейку (молекулярного бісквіту, який має пористу пухку структуру завдяки додаванню глюкози або меду); додавання карамелізованих горіхів; оздоблення десерту елементи декору з шоколаду, карамелі,  живих квітів та кондитерського бісеру тощо.


В практичній частині майстри в/н Пержинська Т. П. та Антонюк А. С. продемонстрували техніку оздоблення десерту шоколадом, ізомальтом та свіжими фруктами.  У майстер-класі взяли участь викладачі та майстри в/н  профільних навчальних закладів м. Херсона, Нової Каховки, Геніческ, Чаплинки.  Під час проведення майстер-класу здійснювалося виготовлення із ізомальту ажурних прикрас для десерту за методом лиття карамельного сиропу на спеціально підготовлені форми.



По завершенню майстер-класу було проведено обмін досвідом між колегами, обговорено інноваційні напрями в роботі.
Педагогічний колектив ДНЗ ХВПУРГ впевнений, що системне впровадження сучасних виробничих технологій сприятиме позитивним зрушенням у роботі навчальних закладів Херсонської області.