На теоретичній частині семінару голови методичних комісій Малига А. О. та Зарицька В. В. довели до присутніх цікаву пізнавальну інформацію щодо історії та сучасних тенденцій у приготуванні десертів. Ознайомили з використанням сучасної сировини та застосуванням нових технік роботи з карамеллю і шоколадом. На завершення теоретичної частини майстри виробничого навчання, разом з учнями, презентували десерти, продемонстрували елементи сучасного оздоблення. Всього було представлено 11 десертів, які виготовлені та оздоблені з урахуванням сучасних технологій: використання дзеркальної глазурі глясажу для покриття десерту; застосування флокашу ( тобто велюру який має оксамитову поверхню); імітації коралу або моху з використанням нового виду декору епонж-кейку (молекулярного бісквіту, який має пористу пухку структуру завдяки додаванню глюкози або меду); додавання карамелізованих горіхів; оздоблення десерту елементи декору з шоколаду, карамелі, живих квітів та кондитерського бісеру тощо.
В практичній частині майстри в/н Пержинська Т. П. та Антонюк А. С. продемонстрували техніку оздоблення десерту шоколадом, ізомальтом та свіжими фруктами. У майстер-класі взяли участь викладачі та майстри в/н профільних навчальних закладів м. Херсона, Нової Каховки, Геніческ, Чаплинки. Під час проведення майстер-класу здійснювалося виготовлення із ізомальту ажурних прикрас для десерту за методом лиття карамельного сиропу на спеціально підготовлені форми.
По завершенню майстер-класу було проведено обмін досвідом між колегами, обговорено інноваційні напрями в роботі.
Педагогічний колектив ДНЗ ХВПУРГ впевнений, що системне впровадження сучасних виробничих технологій сприятиме позитивним зрушенням у роботі навчальних закладів Херсонської області.